Report this Article

Neem een Vlucht naar Istanbul en bezoek de Ottoman Imperial Süleymaniye moskee!


  • Comments 0

 

Deze grote moskee, bekend als de Süleymaniye moskee, genoemd naar de oprichter Sultan Suleiman. De bouw is gestart in 1550 en werd voltooid in 1557. De moskee is gedeeltelijk gemodelleerd naar de stijl van de Hagia Sophia. Helaas werd deze grote moskee verwoest door een brand in 1660. In de 19de eeuw werd het gerestaureerd, maar opnieuw vernietigd in de Tweede Wereldoorlog. De architectuur die de bezoekers vandaag kunnen bewonderen is van de laatste restauratie in 1956.

Deze moskee is in feite een complex dat bestaat uit een karavanserai, een openbare keuken, een theologische school, een ziekenhuis, een Koran school en een Turks badhuis ook wel hamam genoemd. Deze islamitische trekpleister draagt nu aanzienlijk bij tot het nemen van vluchten naar Istanbul uit alle delen van de wereld. Momenteel ondergaat de moskee een grondige renovatie om het nog aantrekkelijker te maken en om deze reden is slechts een kleiner gedeelte van het gebouw te bezichtigen. De prachtige graven van Süleyman en zijn vrouw Sultana Roxelana zijn wel open voor bezoekers. De moskee heeft een enorm historisch belang ook omdat het werd gebruikt als een wapendepot tijdens de Tweede Wereldoorlog. De laatste restauratie van de moskee heeft deze veranderd in een barokke stijl, de schade aan het grote geheel was aanzienlijk. Het is een attractie die u zeker niet kunt missen na het kiezen van een van de goedkope vluchten naar Istanbul.

We kunnen zeggen dat de architect Sinan laat-Romeinse en het begin van Turkse tradities laat terugkomen in de bouw van dit architectonische meesterwerk. De grote innerlijke architectuur van de moskee is te bewonderen door het bekijken van de bogen, koepels, timpanen die zijn geschraagd met torens. Dit gebouw zal u zeker bekoren op uw reis naar Istanbul, Turkije ongeacht de godsdienst waartoe u behoort. De schoonheid van deze structuur is overweldigend. De toegang is gratis om de geweldige architectuur van de islamitische periode te bezoeken in Turkije. De beste tijd om deze moskee te bezoeken is ongeveer een half uur na het gebed. Het is dagelijks geopend van 9.30 uur tot 4.30 uur voor alle bezoekers. Als de tweede grootste moskee van de stad en een van de meest populaire Europese moskeeën is het een primaire toeristische attractie voor degenen die de vlucht istanbul nemen van Nederland.

Als je veel belangstelling hebt voor islamitische architectuur kom dan naar Istanbul. Turkije heeft zoveel meer te bewonderen zoals Bodrum. Bent u geinteresseerd en wilt u meer informatie over vlucht istanbul?

Share

venbi12 Article's Source: http://articles.org/neem-een-vlucht-naar-istanbul-en-bezoek-de-ottoman-imperial-suleymaniye-moskee/
Author:


  • Posted On May 4, 2012
  • Published articles 2

Post Comment

 

Select Language:

en es fr it
de pt sv da
no fi nl ru
ja pl tr el