Report this Article

Ridning – Tips för nybörjare


  • Comments 0

Hästar är anmärkningsvärt uttrycksfulla djur, kan indikera stämning med en enkel knyck på svansen eller andra till synes ofarliga kroppsspråk. Till skillnad från människor, hästar är mycket direkt i termer av deras uttryck och beteenden – denna brist på förvirring och subtilitet är faktiskt mycket fördelaktigt när det tas i samband med att lära sig att rida en häst för första gången. Även om man inte absolut inte behöver vara en expert på alla typer av ryttare beteende för att rida eller spendera tid med hästar, som har grundläggande kunskaper i kroppsspråk eftersom detta kan vara skillnaden mellan början av en underbar relation och få sparkade och svära av hästar för gott.

Även om alla hästar är olika, det finns vissa beteenden som är tillämpliga på alla hästar oavsett individuella omständigheter som har att göra med användning, livsstil, ägare, etc. Horses, i allmänhet, är mycket vänliga och väluppfostrade – det är bäst för en nybörjare eller Första gången föraren att betrakta dem och behandla och närma dem som sådana. Nybörjare ryttare kan fungera bra att spendera lite tid kring hästar observera beteende och titta på hur de interagerar med erfarna ryttare samt andra hästar innan de försöker rida för första gången.

Förstå vissa grundläggande är i allmänhet en bra plats för en nybörjare att börja:

1. Närma dig aldrig direkt framför eller stå bakom en häst. Hästar har mycket begränsad räckvidd syn på grund av placeringen av ögonen på sidorna av huvudet, hästgårdsby, av denna anledning kan de skrämma lätt och det är inte smart att närma sig dem på något sätt på vilket de kan höra men inte se dig komma.
2. Om hästens öron nålas tillbaka, är detta en klar indikation att de rörs av en eller annan anledning – oavsett i resten av sitt kroppsspråk. Något är sannolikt orsakar bekymmer eller obehag och en nybörjare bör inte försöka att montera eller rida tills någon mer kvalificerad kan bedöma situationen först.
3. Stämpling eller stampa, sparka och krafsar kan alla visa agitation eller obehag eller enkla tristess. En nybörjare bör alltid vara på den säkra sidan av försiktighet och konsultera en erfaren ryttare inför synliga beteende tics innan du försöker montera eller rida. Om du har monterat hästen och dessa beteenden är fortfarande uppenbar är det sannolikt en indikation på att sadel eller träns inte justeras ordentligt och kan orsaka lindriga besvär. Ta hand om detta innan du fortsätter.
4. Hästar kan få skrämmas ganska lätt av höga ljud eller plötsliga rörelser. Hästar tar sina signaler från ryttaren: Om din häst blir skrämd, behålla lugnet – din häst kommer lugna ner snabbt om du fortfarande redo och i kontroll över situationen. Känna igen kroppsspråk hjälper dig att hålla lugn även när hästen tillfälligt är det inte.
5. När du är redo att montera, strategi och göra det från den vänstra sidan av hästen – inte håller sadeln när du monterar som det sannolikt kommer att glida rätt ut. Push up och svinga benet över hästen i en rörelse och vara uppmärksam att inte sparka hästen i sidan samtidigt som detta.
6. En trevlig långsam promenad är ett säkert sätt för ryttaren och hästen att vänja sig vid varandra på ett säkert sätt. När du vill att hästen ska stanna, dra tillbaka tyglarna i en mjuk men fast sätt, justera din tyngdpunkt så att din vikt skiftar mot hälarna. När hästen lyder och stannar, ge det en klapp av erkännande och belöning för detta (* kom ihåg, du håller på att etablera en förtroendefull relation).

Att lära sig att rida en häst är inte svårt, men det kräver tålamod och en vilja att lära sig på uppdrag av ryttaren. Om din första gången ridning är från formella lektioner, fråga om det är möjligt att spendera lite tid med hästen innan första lektion för att enkla observation. Att bli vana vid att beteende och bygga allmänna kunskap kommer att gå långa vägar till att göra ditt första gången på hästryggen en trevlig och givande erfarenhet.

Kerrie Tischer är ägare av Livery Stable. Om du är på marknaden för att sälja eller köpa en häst, är detta ställe att börja. De erbjuder hästar till salu samt detaljerad information om ridning, välja en bra häst och mycket mer. Besök på nätet för mer information.

Share

Sms lan populart i arets fattigaste manad Article's Source: http://articles.org/ridning-tips-for-nyborjare/
Author:


  • Posted On July 24, 2012
  • Published articles 2

Post Comment

 

Select Language:

en es fr it
de pt sv da
no fi nl ru
ja pl tr el