Report this Article

Technische aspecten van versterkers


  • Comments 0

Versterker een elektronische inrichting voor het vergroten van de sterkte van elektrische signalen, vooral in geluidsweergave. Het bijzondere van de versterker is dat het zeer weinig stroom in de afhandeling van grote energiequantum verbruikt. De toegenomen kracht van signalen wordt ‘winst’ die wordt gemeten in decibel. Het wordt veel gebruikt in televisies, cd-spelers en bijna in alle apparaten of instrumenten die produceren en vergroten geluid. Daarom is het noodzakelijk om te begrijpen duidelijk de eisen van het product gezocht, voordat overwogen wordt bij het winkelen voor versterkers.

 

Technische aspecten zijn om goed te worden bestudeerd. In het geval dat de consument niet volledig vertrouwd met het onderwerp, is het beter om de hulp van een professional. Er zijn vele factoren, zoals winst, output dynamisch bereik, bandbreedte, geluidsniveau en efficiency die moeten worden beschouwd, terwijl het kiezen van het juiste product. Deze factoren zijn sterk afhankelijk van het doel van het product of op welk apparaat de versterker moet worden aangenomen.

 

Er zijn vele categorieën van versterkers en ze gebruikt worden voor velerlei doeleinden. Onder hen audio versterkers zijn meer vertrouwd voor de consument want het is een zeer populaire applicatie. Bijvoorbeeld, alle muziek systeem moet versterkers te verbeteren of te regelen het geluid. In de eerdere stadia versterkers werden alleen gebruikt om het volume van het geluid te regelen. Maar later technologie werd tot gedateerd. De versterkers worden nu niet alleen gebruikt om de geluidsvolume vergroten, maar ook duidelijkheid bieden aan de inhoud.

 

Een opmerkelijk voordeel van de moderne versterkers is dat het moduleren van signalen te verbeteren of te geven accent de stemgeluid of instrumentale output. Versterkers worden gebruikt in gitaren en enkele andere muziekinstrumenten. Elektronische versterkers zijn opgenomen in radio-en tv-zenders. Dergelijke versterkers hebben transistors als basisinhoud. Omroep-systemen en home cinema-systemen zijn andere gebieden waar versterkers worden gebruikt om de kwaliteit van de audio-output te verbeteren. Geluidskaart van de computers zijn uitgerust met audio-versterkers.

 

Vandaag zelfs de leek is zich bewust van de betekenis van versterkers, maar dat wil niet zeggen dat iedereen is vertrouwd met de inherente technische betrokken. Verschillende maten en soorten versterkers worden gebruikt in de moderne gadgets. Vacuüm buis of buizenversterkers, transistor versterkers, operationele versterkers en volledig differentieel versterkers zijn een aantal van hen. Er zijn videoversterkers van verschillende typen. Oscilloscoop verticale versterkers en gedistribueerde versterkers worden veel gebruikt.

 

De entertainment industrie ontwikkelt zich snel en talloze apparaten, instrumenten en apparatuur worden ingevoerd voor publieke consumptie. HiFi-systemen, televisie, smart phones en gameconsoles zijn slechts een paar waar versterkers zijn opgenomen. Er zijn overvloed van dergelijke voorzieningen in gebruik in de hedendaagse samenleving. Auto versterkers worden op grote schaal gewilde producten. Alle moderne auto’s hebben muziek Systems Incorporated in hen als originele accessoire. Ook op andere wijze mensen willen muziek systemen in de auto’s en winkelen voor de producten. Er zijn consumenten die upgrade van het bestaande systeem te verbeteren van de kwaliteit. Het belang van de versterker is nu het grootste belang.

 

Internet is de beste bron om informatie te verzamelen over de verschillende soorten versterkers op de markt. Alle toonaangevende fabrikanten zoals Kenwood, Pioneer, Yamaha, Cambridge Audio en Onkyo hebben ingevoerd hun hoogwaardige producten die zijn zeer gevoelig en krachtig. Consumenten hebben een ruime keuze als zowel goedkope en dure versterkers worden aangeboden door marktleiders.

Share

Victor Morgan Article's Source: http://articles.org/technische-aspecten-van-versterkers/
Author:


  • Posted On August 7, 2012
  • Published articles 2

Post Comment

 

Select Language:

en es fr it
de pt sv da
no fi nl ru
ja pl tr el